fbpx

Kui oled mõelnud, et kaalukirurgia võiks olla lahendus Sinu jaoks ning soovid selle teemaga edasi minna, siis tea, et Kaalukirurgia Keskus on erakliinik, mis on keskendunud just ja ainult maovähenduskirurgiale. Pakume oma patsientidele põhjalikku operatsioonieelset nõustamist ning pikaajalist operatsioonijärgset nõustamist ning jälgimist kirurgi ja toitumisterapeutide poolt.

Möödunud, 2022 aastal opereerisime 525 kaalukirurgilist patsienti. Seda on 150 võrra enam kui 2021 aastal. Kõige sagedasemaks operatsioonimeetodiks oli standard maost möödajuhtiv operatsioon (361), järgmisena sleeve (95) ja mini bypass operatsioon (84). Revisioon ehk kordusoperatsioone teostasime 25. Võrreldes 2021 aastaga on standard bypassi osakaal mõnevõrra kasvanud, seda peamiselt sleeve operatsioonide arvelt. Kõik meie poolt pakutavad operatsioonimeetodid on efektiivsed ja turvalised ning individuaalne valik tehakse koos patsiendiga. Kaalukirurgia on 100% laparoskoopiline, patsiendid taastuvad operatsioonist kiiresti ning 99% meie patsientidest pääsevad koju operatsioonijärgsel päeval.

Kaalukirurgia Keskus registreerib kõik operatsioonidega seotud tüsistused. Raskeid tüsistusi, mis vajasid kordusoperatsiooni või vereülekannet esines kahel patsiendil. Ühel juhul oli tegu maoõmbluste lekkega ja teisel juhul soolesulgusega. Mõlemad patsiendid paranesid. Kergemaid tüsistusi (väikesed veritsused, oksendamine, valu või palavik peale operatsiooni) esines 8 patsiendil, kes kõik paranesid ilma kirurgilise sekkumiseta.

Meie ravikvaliteet on väga hea ja kirurgia turvaline. Selle taga on pühendumus ühele valdkonnale, oskuslik personal ja väga hea meeskonnatöö. Meie kirurgide, Dr Kauri ja Dr Kirsi, kogemus on väga suur. Peaaegu kaks kolmandikku Eesti kaalukirurgilistest operatsioonidest tehakse meil. Skandinaavia ja Balti regioonis on meie kliinik suurimate seas.

Kaalukirurgia Keskuse peaarst on Dr Ilmar Kaur, kes teeb isiklikult üle 600 maovähendusoperatsiooni aastas ja on alates aastast 2006 opereerinud kokku enam kui 5000 Eesti ja naaberriikide ülekaalulist patsienti. Dr. Kaur on Eesti silmapaistvaim ja suurima kogemusega kirurg kaalukirurgia valdkonnas olles pühendunud just sellel valdkonnale. Dr Kaur Eesti Bariaatrilise ja Metaboolse Kirurgia Seltsi president ning korraldab bariaatria alaseid koolitusi eesti ja teiste riikide kirurgidele.

Kaalukirurgia Keskuse kirurg Dr Jaan Kirss jr on kenasti kollektiivi ja patsientide südametesse sulandunud. Hiljuti lauses Dr Kirss kuldsed sõnad: ”Patsient valib vahest omale arsti, nägemata seal taga meeskonda. Hea ravi tagab ikkagi hästi töötav meeskond!”

Uuringud on veenvalt näidatud, et head ja ohutut kirurgiat suudavad pakkuda kliinikud, kus tehakse vähemalt 100 operatsiooni aastas. Seetõttu on enne haigla valikut väga oluline uurida kirurgi ja kliiniku tausta – kui suur on aastane operatsioonide arv, millist järelravi ja nõustamist pakutakse ning milline on patsientide tagasiside.

Hästi tehtud operatsioon on ravi õnnestumise ja patsiendi rahulolu oluliseks eelduseks, kuid sellest ei piisa. Püsiva kaalulanguse võtmeks on muutused patsiendi toitumis–, mõtlemis- ja liikumisharjumustes ehk elustiilis. Senise rutiini murdmisel ja võimalike kõrvaltoimete ennetamisel on asendamatu asjatundlik juhendamine kogenud nõustajate poolt.

Suur operatsioonide arv koos sellest tuleneva kogemusega võimaldab meil vähendada kirurgiaga seotud riske, muuta see patsiendi jaoks ohutumaks, tagada valutum ja kiirem operatsioonijärgne taastumine ning parim ravitulemus.

Usaldusväärsusest ja kvaliteedist kõneleb fakt, et lisaks Eesti patsientidele käivad meie juures operatsioonidel Soome, Norra, Rootsi, Suurbritannia, Iirimaa, Islandi patsiendid, kelle ootused tervishoiuteenuse kvaliteedistandardi osas on väga kõrged.

Täida lühike küsimustik ning saad vastuse, kas oled sobiv kandidaat maovähendusoperatsiooniks ning sobivuse ja huvi korral oled oodatud kirurgi konsultatsioonile.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.